Foutcode F10004 na plaatsing van de Bosch PowerMore?

Foutcode F10004 na plaatsing van de Bosch PowerMore?

Foutcode F10004 na plaatsing van de Bosch PowerMore?

Heeft u een Bosch PowerMore gekocht en loopt u bij het aansluiten op uw fiets aan tegen Foutcode F10004? Dit kan komen omdat de Bosch PowerMore nog niet geüpdatet is naar de nieuwste softwareversie. In deze korte blog leggen wij uit wat je moet doen.

De software van uw e-bike en de andere Bosch fietsaccu is dan naar alle waarschijnlijkheid van een nieuwere versie voorzien en werkt niet goed samen met de softwareversie op de Bosch PowerMore 250.
Het vervelende is dat de foutmelding F10004 er voor zorgt dat je de Bosch PowerMore niet kunt updaten naar de nieuwste versie, bijvoorbeeld via de Ebike Flow App (zie voorbeeld melding op foto). En bij het gebruik van de Bosch LedRemote kan het zijn dat alle aanduidingen leds rood oplichten (zie 2de afbeelding).

Voorbeeld foutcode F10004.      LedRemote melding

Wat is hier de oplossing voor?
De oplossing voor dit conflict tussen niet kunnen updaten en het nodig zijn van een update (op de Bosch PowerMore) is om alle fietsaccu's (vrijwel altijd 1 fietsaccu; behalve als u een e-bike heeft met dual-battery uitrusting) uit je e-bike te nemen, en alleen de Bosch PowerMore via de kabel aangesloten te laten op de e-bike. Als u vervolgens uw e-bike aanzet zal de Foutcode F10004 niet meer verschijnen en kunt u makkelijk de Bosch PowerMore via uw app (en ook bij de dealer met de dealersoftware) updaten en voorzien van de laatste softwareversie.


Na het updaten kunt u uw andere fietsaccu(s) terugplaatsen en zal de Foutcode F10004 er niet meer zijn. Nu kunt u de Bosch PowerMore 250 op uw elektrisch fiets gebruiken samen met uw hoofdaccu.

Laagste prijsgarantie

Op fietsaccu's en acculaders.
U betaalt nooit teveel.

Uit voorraad leverbaar

Snel verzonden, zodat uw bestelling
zo snel mogelijk in huis is.

3 jaar garantie

Wij bieden 1 jaar extra aanvullende
garantie op geselecteerde merken. 

Betaal veilig & eenvoudig

Payment Methods

Wij verzenden met: